
وبسایت واکنشگرا یا اپلیکیشن موبایل؟
طراحی سایت واکنشگرا (Responsive web design) چیست؟ همه میدانیم که یک اپلیکیشن تلفن همراه چیست، اما یک وبسایت واکنشگرا چیست؟
وبسایتهای واکنشگرا، طراحی خود را با صفحه نمایش شما به راحتی تطبیق میدهند. اندازه صفحه نمایش دستگاه برای سایت ریسپانسیو در این تطابق اصلا اهمیت ندارد و این، به صفحه وب اجازه میدهد تا ارتفاع و عرض خود را تغییر داده و مطالب خود را در هر صفحه به خوبی نشان دهد.
تفاوت میان طراحی سایت واکنشگرا و سایت انطباقی
طراحی سایت واکنشگرا یا responsive با طراحی انطباقی یا adaptive تفاوت بسیاری دارد. هر دو طراحی وب انطباقی و واکنشگرا برای رفع یک مشکل ایجاد شدهاند و آن، نمایش بهتر محتوای شما در دستگاههای مختلف است. اما آنها این کار را به روشهای مختلفی انجام میدهند.
طراحی وب واکنشگرا، محتوا را بر اساس فضای موجود مرورگر نشان میدهد: یک وبسایت در تمامی دستگاهها.
طراحی انطباقی دارای چندین اندازه و طرح است:
- 4-6 اینچ برای تلفنهای هوشمند
- 7-11 اینچ برای تبلت
- 12 و بیشتر برای دسکتاپ
وقتی وبسایتها فضای موجود را تشخیص دهند، مناسبترین طراح را برای صفحه انتخاب کرده و آن را در معرض نمایش قرار میدهند.
طراحی وبسایت پاسخگو و برنامه بومی تلفن همراه
شما از اپلیکیشن تلفن همراه زمانی استفاده میکنید که بتوانید از قابلیتهای بومی آن استفاده کنید.
استفاده از اینستاگرام: اینستاگرام یک نسخه وب دارد، اما مخاطبان از دستگاههای تلفن همراه خود استفاده میکنند. این بدین دلیل است که اینستاگرام از دوربینهای تلفن، صدا و GPS استفاده میکند.
اگر محصول شما نیز به دسترسی عملکرد بومی دستگاه احتیاج دارد، باید یک اپلیکیشن ایجاد کنید، نه یک وبسایت پاسخگو.
شما به سرویس 7/24 نیاز دارید
بدون اتصال به اینترنت نمیتوانید از وبسایت استفاده کنید، اما میتوانید همواره از تلفن همراه خود استفاده کنید. مانند وقتی که پیامها را در واتساپ دوباره بررسی میکنید یا به آهنگهای ذخیره شده در Spotify گوش میدهید.
اگر آفلاین باشید نمیتوانید به یک وبسایت دسترسی داشته باشد، اما اکثر ویژگیهای اپلیکیشن حتی درصورت عدم اتصال به اینترنت نیز قابل استفاده هستند. اپل موزیک و اپلیکیشنهای مشابه به کاربران خود امکان میدهند تا آهنگهایی را برای گوشدادن آفلاین بارگیری کنید.
برای فعالیت بیشتر به آن نیاز دارید
اپلیکیشنهای بومی سریعتر عمل میکنند. عملکرد خوب اپلیکیشن بومی همواره بهتر از یک وب پاسخگو است.
به این دلیل که اپلیکیشنهای تلفن همراه میتوانند دادهها را در سیستم فایل دستگاهها ذخیره کنند و برای انجام ابتداییترین عملکردها، به پردازنده پیوند دهنده اعتماد نمیکنند.
شما برای مطابقت با طراحی اندروید یا iOS به آن نیاز دارید.
اپلیکیشنهای بومی مانند یکدیگر و با ظاهری یکسان به فعالیت خود ادامه میدهند. طراحی و همچنین روند تعامل با اپلیکیشن برای کاربر شما یکسان باقی میماند.
کاربران وقت کمتری را صرف میکنند تا بفهمند چگونه از اپلیکیشن شما استفاده کنند. همچنین نمادی در تلفنهای کاربران وجود دارد که محصول مورد نظر را به آنها یادآوری میکند، بنابراین نمایان بودن نام تجاری (برند) عملی است.
استفاده از طراحی واکنشگرا زمانی کاربردی است که….
محتوای خاصی مد نظر داشته باشید
وبسایتهای واکنشگرا وقتی مناسبتر هستند که تفاوتی بین مشاهده و استفاده از وبسایت در دستگاه تلفن همراه یا رایانه وجود نداشته باشد. در نظر گرفتن روندهای مختلف طراحی UX در وبسایت شما از اهمیت بسیاری برخوردار است.
وبسایتهای خبری، وبلاگها یا وبسایتهای دارای دستورالعملهای تغذیهای، که کاربران قبلا از آنها استفاده کرده باشند، نیازی به اپلیکیشن تلفن همراه ندارند.
برای خدمات ایمیل نیز همینطور است. مطمئنا، جیمیل و یاهو مشتریان تلفنهمراه خود را دارند، اما همه اینها به تعداد مخاطبان و هدف نهایی شما بستگی دارد.
علاوهبراین، محتوای سایت قابل اشتراکتر است، شما تنها باید برای یک شخص یک URL وبسایت ارسال کنید، نه اینکه از او بخواهید اپلیکیشن دیگری را بارگیری و نصب کند.
وقتی بودجه محدودی دارید
اپلیکیشنهای بومی هزینه زیادی برای شما به همراه دارند. شما به احتمال زیاد میخواهید دو سیستم عامل را پوشش دهید، بنابراین باید حداقل برای داشتن دو برنامهنویس هزینه کنید. در حالی که وبسایتهای Responsive از هر مرورگری قابلیت دسترسی دارند، بهطور مساوی در سیستمهای عامل و دستگاههای مختلف به راحتی کار میکنند.
اگر هنوز به اپلیکیشنی نیاز دارید اما بودجه زیادی در دست ندارید، میتوانید از فناوریهای چند پلتفرمی مانند Flutter و React Native استفاده کنید. این فناوریها به شما اجازه میدهند تا از یک پایگاه کد برای دو اپلیکیشن استفاده کنید و هزینه توسعه را کاهش دهید.
وقتی زمان و منابع محدود هستند
به دست آوردن کاربران جدید در تلفن همراه کاری دشوار است، زیرا آنها باید دلیلی برای نصب اپلیکیشن شما داشته باشند. بعد از اولین راهاندازی نباید این کاربران را رها کنید.
برای شما، این به معنی هزینه بیشتر در خدمات بازاریابی و تبلیغات است تا بارگیری بیشتری داشته باشید.
با داشتن یک سایت ریسپانسیو، نیازی به نصب چیزی بر روی دستگاه خود ندارید. تنها URL وبسایت خود را در قسمت آدرس مرورگر وارد کنید و میتوانید به راحتی به آن دسترسی پیدا کنید. محتوای وبسایت در گوگل یا یاهو ظاهر میشود و افراد آن را در نتایج جستجو میتوانند مشاهده کنند.
به محض آماده شدن نام دامنه و میزبانی وب، وبسایت شما قابل مشاهده خواهد بود. توسعهدهندگان برای دریافت تایید در اپل استور و گوگل پلی، مانند دیگر اپلیکیشنهای تلفن همراه نیازی به صبر چند روزه ندارند.
کدامیک را انتخاب میکنید؟ اپلیکیشن یا وبسایت ریسپانسیو؟
در حالت ایدهآل، هر دو. حتی اگر وبسایت شما ریسپانسیو باشد، به مرور زمان لازم است تا یک اپلیکیشن را نیز طراحی کنید.
اینستاگرام، هم از یک وبسایت ریسپانسیو و هم از یک اپلیکیشن استفاده میکند و انتخاب نحوه دسترسی به محتوا را در اختیار کاربران قرار میدهد. برخی ویژگیهای اپلیکیشن به دلایل فنی در وبسایتها در دسترس نیستند و برای دسترسی به این ویژگیها باید اپلیکیشن را بارگیری کنید.
شرکت تکران ارئه دهنده خدمات طراحی سایت ریسپانسیو و طراحی اپلیکیشن موبایل است.