بهترین روش توسعه اپلیکیشن در سال 2021 کدام است؟ روش Native یا Hybrid؟
تفاوت میان اپلیکیشنهای Native و Hybrid در نحوهی توسعه آنها نهفته است. اپلیکیشنهای بومی (Native) بطور خاص برای هر سیستم عامل تلفن هوشمند توسعه یافته اند. این بدان معنی است که شما باید دو نسخه تکراری از یک اپلیکیشن طراحی و ایجاد کنید که در دو زبان برنامهنویسی مختلف تهیه شده است: یکی در اندروید و دیگری iOS. یک اپلیکیشن ترکیبی (Hybrid) با استفاده از یک پایگاه کدمشترک نوشته میشود (غالبا از فناوری وب استفاده میشود) که این روش، اجرای اپلیکیشن را برای دو سیستم عامل اندروید و iOS تسهیل میکند. هر دو اپلیکیشنهای ترکیبی و بومی از طریق اپل استور قابلیت بارگیری دارند و این احتمال وجود دارد که حتی بدون اینکه متوجه شوید، از نمونههای هر دو اپلیکیشن استفاده کنید. در ادامه، جزئیات زیادی در مورد هر یک از روشها و جزئیات مثبت و منفی، برای کمک به تصمیم گیری درباره رویکرد توسعه صحیح اپلیکیشن را در اختیار شما قرار میدهیم تا بتوانید اپلیکیشن خود را به درستی طراحی و اجرا کنید.
اپلیکیشن بومی چیست؟
یک اپلیکیشن بومی با استفاده از زبانها و ابزارهای توسعه که مخصوص هر سیستم عامل است، نوشته میشود. برای پلتفرم iOS، این به معنی استفاده از Objective-C یا Swift و همچنین جاوا یا Kotlin بر روی پلتفرم اندروید است. از آنجا که اپلیکیشنها به طور خاص برای یک پلتفرم خاص نوشته شده اند، این بدین معنی است که این اپلیکیشنها به همه ویژگیهای دستگاهها و اجزای پیشفرض UI دسترسی مستقیم دارند. دسترسی آسان به مولفههای رابط کاربری UI امری بسیار عالی است، اما معمولا لازم است تا اپلیکیشنی را برای نام تجاری خود شخصیسازی کنید، که گاهی اوقات با کنترلهای داخلی ممکن است چالشبرانگیز باشد. تکیه بر ابزار پیشفرض هر پلتفرم همچنین میتواند بدین معنی باشد که عملکرد بهتری دارد، اما این معمولا تنها در اپلیکیشنها و بازیهای AR با شدت گرافیکی بالا قابل مشاهده است. از آنجا که اپلیکیشنهای بومی مخصوص پلتفرم ویژهی خود نوشته شده اند، بدین معنی است که یک اپلیکیشن iOS را نمیتوان در اندروید و یک اپلیکیشن اندروید را نمیتوان در iOS اجرا کرد. اگر میخواهید به هر دو مخاطب دسترسی پیدا کنید، مجبور هستید دو نسخه از اپلیکیشن را توسعه دهید، که این امر معمولا به دو تیم مختلف و مهارتهای ویژه نیاز دارد. این تکثیر باعث افزایش هزینهها و زمان در ساخت اولیه میشود، همچنین باعث افزایش هزینهها و زمان در تعمیر، نگهداری و توسعه ویژگیها میشود.
فناوریهای توسعه بومی
قبل از تصمیمگیری درباره رویکرد طراحی اپلیکیشن خود، درک زبانهایی که تیم ممکن است برای توسعه از آنها استفاده کنند، بسیار ارزشمند خواهد بود. هیچ رویکردی اشتباه نیست، بلکه مهم این است که چه رویکردی برای شما و اپلیکیشن شما مناسبتر است.
iOS
یک اپلیکیشن iOS بومی از Objective-C یا Swift استفاده میکند. Objective-C زبان اصلی برای توسعه اپلیکیشنهای iOS است که در اولین آیفون ارائه شده در سال 2007 نیز بکار برده شد. درحالیکه این زبان قدیمی است، هرچیزی که توسط این زبان ساخته شده است، در تمامی نسخههای iOS کار خواهد کرد. Swift نیز یک زبان منبع باز open-source است که در سال 2014 راهاندازی شد و به توسعهدهندگان اجازه میدهد از ویژگیهای زبان جدید استفاده کنند. اکثر اپلیکیشنهای ساخته شده بومی در iOS اکنون از Swift استفاده میکنند.
اندروید
Java و Kotlin، دو زبان منبع باز هستند که برای ایجاد اپلیکیشنهای اندرویدی از آنها استفاده میشود. جاوا از زمان ایجاد این پلتفرم به عنوان زبان پیشفرض این پلتفرم عمل کرده است و در سال 2011، Kotlin بعنوان زبان پیشفرض و به جای جاوا مورد استفاده قرار گرفته است. اکنون این زبان به عنوان زبان توسعه یافته ترجیحی گوگل مورد استفاده قرار میگیرد و بدین معنی است که تنها محبوبیت بیشتری پیدا میکند.
جوانب مثبت و منفی بومی شدن
(جوانب مثبت)
- رفتار بومی: رفتار بومی به معنای تجربه سفارشی و بومی دستگاه شما است. استفاده از قابلیتهای تلفن هوشمند یا رایانه لوحی کاربری برای کاربر احساس آشنایی ایجاد میکند.
- زمان بارگذاری: بارگیری اپلیکیشنهای بومی اغلب سریعتر است زیرا کد برای دستگاه آشنا است.
- عملکرد گرافیکی: سرعت و عملکرد میتواند برای بازیهای سه بعدی و AR گرافیکی به دلیل کدگذاری بومی بهتر باشد.
(جوانب منفی)
- هزینه: توسعه، پشتیبانی و نگهداری اپلیکیشنهای بومی گرانتر است، زیرا همه کارها باید در هر دو منبع کد انجام شوند.
- زمان: همانطور که انتظار دارید، طراحی اپلیکیشن با دو تیم جداگانه بیشتر زمان میبرد.
- استعداد متخصص: به دو تیم متخصص، برای هر پایگاه کد نیاز است و البته یافتن چنین متخصصانی دشوار است.
- سفارشیسازی: سفارشیسازی رابط کاربری سخت است زیرا شما به الگوی طراحی هر پلتفرم ملزم هستید.
- تعمیر و نگهداری: نگهداری دو پایگاه کد باعث افزایش پیچیدگی، هزینه و زمان میشود.
- بهبود مستمر: ویژگیها و پیشرفتهای جدید باید بطور جداگانه در هر دو منبع کد ایجاد و استفاده شوند.
توسعه اپلیکیشن ترکیبی چیست؟
توسعه ترکیبی، بهترین اپلیکیشنهای مبتنی بر وب و اپلیکیشنهای بومی را در یک منبع کد میان پلتفرمی ترکیب میکند. با استفاده از فنآوریهای وب باز مانند CSS و HTML5 و JavaScript در هسته اصلی آن، اپلیکیشنها بر روی یک پشته فناوری پایدار، بالغ و کاملا شناخته شده ایجاد شده اند. با این حال، برخلاف یک اپلیکیشن وب معمولی، یک اپلیکیشن ترکیبی همچنین میتواند از افزونههای بومی استفاده کند تا به همان تواناییهای اپلیکیشن محلی بدون اینکه دوبار کد شود، برسد. هسته اصلی یک اپلیکیشن ترکیبی در نمای وب و مرورگر صفحه که برای کاربر قابل مشاهده نیست قابل اجرا است.
تکنولوژیهای توسعه اپلیکیشن ترکیبی
برخلاف اپلیکیشنهای بومی، تعدادی فناوری مختلف وجود دارد که میتوانید برای ساخت یک اپلیکیشن ترکیبی از هرکدام از آنها با رویکردی منحصربفرد استفاده کنید:
Ionic یونیک
یونیک با بیش از پنج میلیون اپلیکیشن ساخته شده با استفاده از این فناوری، محبوبترین چارچوب ترکیبی است. یونیک با استفاده از فناوریهای استاندارد وب، تجربه یکپارچهای را در تمام سیستمهای عامل و دستگاهها فراهم میکند.
واکنش بومی React Native
این فناوری منبع باز به عنوان یک چارچوب ترکیبی برای اپلیکیشنهای تلفن همراه توسط فیسبوک در سال 2015 راهاندازی شده و از یک پایگاه کد برای ساخت بومی برای دو پلتفرم اندروید و iOS استفاده میکند.
Xamarin
زامارین یا Xamarin به عنوان منبع باز، توسط مایکروسافت پشتیبانی و نگهداری میشود و همچنین این امکان را میدهد تا یک پایگاه کد در چندین سیستم عامل از جمله ویندوز استفاده شود.
جوانب مثبت و منفی توسعه ترکیبی
جوانب مثبت
- سرعت: اپلیکیشنهای ترکیبی به سرعت توسعه مییابند، زیرا شما برای ساخت آنها از فناوریهای وب شناخته شده استفاده میکنید.
- سازگاری: با یک رویکرد ترکیبی، شما یک تجربه یکپارچه در همه سیستمهای عامل بدست آورید.
- هزینه: تنها با استفاده از یک منبع کد، توسعه، نگهداری و بهبود مستمر بسیار ارزانتر است.
- استعداد: تعداد زیادی از توسعهدهندگان در زمینههای CSS ،HTML و جاوا فعالیت میکنند.
- نگهداری آسان: شما تنها به یک تیم نیاز دارید تا بتواند پلتفرمهای اندروید و iOS را مدیریت کند.
- سازگاری: از منبع کد میتوان به عنوان یک نقطه شروع برای PWA استفاده کرد.
جوانب منفی
- عملکرد گرافیکی: اپلیکیشنهای ترکیبی میتوانند با بازیهای سه بعدی و AR گرافیکی سنگین دست و پنجه نرم کنند.
- اعتماد به افزونهها: اپلیکیشنهای ترکیبی به بهروزرسانیهای افزونه شخص ثالث اعتماد میکنند، بنابراین مهم است که تیم شما افزونههای کاملا ثابت را انتخاب کند.