Microsoft PowerBI: موثرترین ابزار هوش تجاری
در عصر دیجیتال، دادهها حرف اول را میزنند و جمعآوری حجم زیاد دادههای یک سازمان، خود چالشی برای کسبکارها است. در این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با ابزار Power BI آشنا کنیم.
قبل از هر چیز بیایید ابتدا درباره مفهوم BI صحبت کنیم.
Business Intelligence یا همان هوش تجاری به مجموعه ای شامل: فناوریها، برنامهها و متدها برای جمعآوری، ادغام، تحلیل و نمایش دادههای تجاری اشاره دارد. اساساً استفاده از مفهوم هوش تجاری برای تصمیمگیری بهتر است. سیستمهای BI، سیستمهایی مبتنی بر داده هستند که رکوردهای داده را به دانش و هوشمندی تبدیل میکنند.
از خروجی نهایی این سیستمها برای اتخاذ تصمیمات تاکتیکی، استراتژیک و عملیاتی سازمان استفاده میشود و همانطور که قبلتر اشاره کردم به علت ماهیت هوش تجاری، این تصمیمات صرفاً بر اساس دادهها و نتایج پردازشها خواهند بود. ماحصل این کار شامل: خلاصهها، گزارشها، داشبوردها و نمودارهایی است که اطلاعات دقیقی را در مورد کسبوکار ارائه میدهد.
مایکروسافت ابزاری به نام مایکروسافت Power BI را برای این مفاهیم با هدف مصورسازی داده و تبدیل حجم عظیمی از دادهها به گزارشات تحلیلی معرفی کرده است. این ابزار مبتنی بر ابر بوده و رابط کاربری سادهای دارد. در زیر چند ویژگی ضروری Power BI را آوردهایم:
- هوش مصنوعی: کاربران به ابزارهای تحلیل متن و تشخیص تصویر دسترسی دارند و امکان ادغام با یادگیری ماشین در سرویس Azure وجود دارد.
- ادغام با دستیار صوتی Cortana: این قابلیت به کاربران اجازه میدهد تا با استفاده از گفتار پرسوجو کنند.
- APIها: این ویژگی امکان پیادهسازی داشبورد Power BI را در نرمافزارها میدهد.
- مدلسازی: کاربران میتوانند مدلهای پیچیده را نمایش دهند، دادههای مختلف را انتخاب کنند، ویژگیهای مشترک را ایجاد، مشاهده و اصلاح کنند.
- امکان استقرار چندگانه: برای ابزارهای BI این مزیت وجود دارد تا از چندین منبع داده استفاده کنند. همچنین میتوان از قابلیت Quick Insight بهره برد.
- قابلیت سفارشیسازی: توسعهدهندگان میتوانند ابزارهای جدیدی را به پلتفرم وارد کنند.
- دادهها به صورت سلف سرویس: آنالیزورها با استفاده از Power Query، دادههای بزرگ در وب سرویس Power BI را به راحتی تحلیل میکنند.
در پاراگراف بالا به یکی از اجزای Power BI اشاره شد، این مبحث را کمی بسط میدهیم و در ادامه شما را با اجزای این نرمافزار آشنا میکنیم.
- Power Query، یک GUI قوی برای تبدیل و به کارگیری داده، وابسته به نیاز ارائه میدهد.
- Power Pivot، یک موتور برای مدلسازی دادهها و محاسبات است و از زبان DAX برای به کارگیری دادههای ساده و پیچیده استفاده میکند.
- Power View، ابزار مصورسازی دادههاست و در SQL Server ،Excel و Sharepoint نیز موجود است. همچنین میتواند مستقیماً به منابع داده متصل شود و دادهها را دسته بندی کند.
- Power Map، ابزاری برای تجسم سه بعدی است.
- Power Q&A، سریعترین روش برای به دست آوردن پاسخ به زبان خودتان از دادهها است.
- Power BI Desktop، یک ابزار توسعه برای Power Query ،Power Pivot و Power View است.
- وبسایت Power BI، بستر خوبی برای تعاملات میان کاربران است که به واسطه آن داشبوردهایی که برای گزارشها ایجاد کردهاند را با دیگران به اشتراک بگذارند.
- Power BI Mobile App، هر سه نسخه Android ،IOS و ویندوز را ارائه میدهد.
بحث را کمی پیش برده و درباره معماری Power BI و لایههای آن صحبت کنیم:
یکپارچهسازی دادهها
در مرحله اول، سازمان باید با دادههایی که از چندین منبع میآیند کار کند و سپس، دادههای استخراج شده از منابع مختلف باید به شکلی استاندارد ادغام شوند.
پردازش دادهها
دادههای خام برای مصورسازی آماده نیستند و نیاز به پردازش دارند. در این مرحله پیشپردازش صورت میگیرد.
نمایش دادهها
با ابزارهای تجسم، دادهها بهتر قابل مشاهده هستند. بخش گزارش و داشبورد میتواند دادهها را تعاملیتر کند.
شاید برایتان سوال باشد که چه کسانی کاربران Power BI هستند؟
- متخصصان فناوری اطلاعات
- دانشمندان داده
- مدیران پروژه
- تحلیلگران داده
- مدیران پایگاه داده
تأثیر Power BI در کسبوکارها بسیار زیاد بوده و هم اکنون یک فناوری در حال رشد است.
متخصصین شرکت تکران با استفاده از Power BI به ارایه راهکارهایی متناسب با داده ها و مخاطبین، داشبوردها و گزارشهای کاربردی را از اطلاعات بدست آمده، در اختیار شما قرار میدهند.