بهترین ابزارهای توسعه اپلیکیشن Cross Platform
اپلیکیشنهای تلفن همراه برای بسیاری از مشاغل در صنایع مختلف بسیار ضروری محسوب میشوند. این اپلیکیشنهای سازمانی ضروری است تا بهطور یکپارچه بر روی چندین سیستم عامل مانند اندروید، ویندوز و iOS اجرا شوند. با استفاده از رویکرد توسعه Cross Platform تلفن همراه، شما میتوانید چنین راهحلهایی را سریع و مقرون به صرفه توسعه دهید. در ادامه به مزایا و معایب توسعه Cross Platform اپلیکیشن تلفن همراه و همچنین ابزارهایی که میتوان برای طراحی راهحلهای چند پلتفرمی استفاده کرد، پرداخته میشود.
اصطلاح توسعه اپلیکیشن Cross Platform تلفن همراه یا توسعه اپلیکیشنهای ترکیبی تلفن همراه به خودی خود گویای این موضوع است؛ رویکردی است که به توسعهدهندگان اجازه میدهد راهحل تلفن همراه خود را در چندین سیستم عامل طراحی کنند، که همزمان با چندین سیستم عامل سازگار باشد. اپلیکیشنهای ترکیبی به دلیل ترکیب کد Native با کد مستقل، مناسب برای چندین سیستم عامل، ظاهر و احساسی Native دارند. توسعهدهندگان کد را یک بار مینویسند و سپس مجددا از آن استفاده میکنند؛ بنابراین امکان انتشار سریع محصول فراهم میشود. برای کدنویسی نرمافزارهای Cross Platform، توسعهدهندگان از زبانهای برنامهنویسی متوسط، HTML ،CSS و JavaScript استفاده میکنند. سپس، اپلیکیشنها در بسترهای Native ارائه شده و در سیستم عامل های مختلف ادغام میشوند.
اپلیکیشنهای Native در مقابل اپلیکیشنهای Cross Platform
دو روش ایجاد اپلیکیشن در راهحلهای ارائه شده در تلفنهای همراه وجود دارد: Native و هیبرید یا Cross Platform. هر دو روش مزایا و معایب خاص خود را دارند و بسته به نیاز و سناریوی استفاده شما، میتوانند متناسب با پروژه شما عمل کنند.
توسعه Native اپلیکیشن، متکی بر ابزارها و زبانهای برنامهنویسی است، که به طور خاص برای یک پلتفرم طراحی شده است. آنها برای دستگاه و سیستم عامل به صورت اورجینال و اصلی عمل میکنند. به عنوان مثال، Objective-C و Swift برای اپلیکیشنهای iOS استفاده میشوند. جاوا، C/C++ و Kotlin به ایجاد راهحلهای اندروید کمک بسیار میکنند و همچنین C# و Visual Basic برای ویندوز بهینه شده اند. هنگام طراحی و ایجاد اپلیکیشنهای Native، توسعهدهندگان با الزامات خاص سیستم عامل خود هدایت میشوند. یک اپلیکیشن Native که بر روی یک دستگاه محاسباتی هدفمند نصب شده است، میتواند به طور کامل از ویژگیها و قابلیتهای موجود استفاده کند. اشکال این مورد این است که یک اپلیکیشن Native با سایر سیستم عاملها سازگار نیست. برای دسترسی بیشتر به مخاطبان، باید چندین راهحل ایجاد کنید که هم زمانبر و هم هزینهبر است. هدف توسعه اپلیکیشن Cross Platform ایجاد یک اپلیکیشن واحد است، که به طور یکسان در چندین سیستم عامل اجرا میشود. این اپلیکیشن از فناوریهای agnostic مانند HTML و CSS استفاده میکند و به مشاغل کمک میکند تا بسیاری از دستگاههای نهایی را با هزینه کمتری پوشش دهند.
مزایا و معایب توسعه تلفن همراه Cross Platform
توسعه اپلیکیشنهای تلفن همراه چند پلتفرمی، به دلیل فناوریهای نوظهور به طور مداوم در حال پیشرفت است و برای توسعهدهندگان اپلیکیشن تلفن همراه، پویاتر و جذابتر میشود.
مزایا
- ایجاد اپلیکیشنهای Native جداگانه برای هر پلتفرم هزینهبر است، در حالی که یک اپلیکیشن ترکیبی از یک کد قابل به اشتراکگذاری استفاده میکند، که به شما برای حفظ بودجه کمک میکند.
- هزینهها کاهش مییابند، زیرا تنها یک تیم برنامهنویسی برای توسعه و نگهداری یک اپلیکیشن مورد استفاده قرار میگیرد. علاوهبراین، دانش اولیه زبانهای استاندارد برنامهنویسی کافی است و ابزارهای توسعه مابقی کار را انجام میدهند.
- اپلیکیشنهای Cross Platform دارای ظاهر و احساسی Native هستند، که برای تجربه کاربری بسیار عالی است.
- توسعه ترکیبی قطعا راهی است برای شرکتهایی که میخواهند کاربران مختلف دستگاههای تلفن همراه را جذب کنند و محصول خود را با هزینه کمتر و با سرعت بالاتری به بازار عرضه کنند.
چالشها
- کد پیچیدهتر راهحلهای هیبرید، ترکیبی از اجزای Native و غیر Native است که ممکن است بر عملکرد اپلیکیشن تاثیرگذار باشد.
- اپلیکیشنهای چند پلتفرمی نمیتوانند از همه عملکردها و ویژگیهای دستگاه تلفن همراه مانند گرافیک پیشرفته و انیمیشن یا جلوههای سهبعدی پشتیبانی کنند. این امر منجر به عملکرد محدود و طراحی ضعیف اپلیکیشن میشود.
- هنگامی که گوگل و اپل ویژگیهای جدید را به سیستمعاملهای خود اضافه میکنند، راهحلهای Native میتوانند بلافاصله شروع به استفاده از آنها کنند. اما اپیکیشنهای Cross Platform باید منتظر بمانند تا این بهروزرسانیها در چارچوب Cross Platform انتخاب شده، تنظیم شوند. بنابراین، همیشه تاخیر در بهروزرسانی وجود خواهد داشت.
این چالشها ممکن است برای پروژه شما مهم باشند یا نباشند؛ تصمیم با شماست.
توسعه Cross Platform برای راهحلهایی مناسب است که:
- نیازی به طراحی پیشرفته ندارند
- نیازی به پردازش آنلاین دادههای ورودی نیست
- نیازی به دسترسی به همه ویژگی های خاص دستگاه ندارند
پنج چارچوب برتر برای توسعه اپلیکیشن Cross Platform
بسته به ابزاری که از آن استفاده میکنید، فرایند و نتایج توسعه اپلیکیشن تلفن همراه متفاوت هستند. برای ایجاد یک اپلیکیشن مشابه Native، انتخاب چارچوب مناسب بسیار مهم است.
1- Xamarin
Xamarin یک پلتفرم رایگان و منبع باز پیشرو برای ساخت اپلیکیشنهای ترکیبی تلفن همراه است. راهحلهای مبتنی بر Xamarin با هر پلتفرم تلفن همراه سازگار میشوند و عملکرد و تجربه کاربری مشابهی را ارائه میدهند. این چارچوب اپلیکیشن تلفن همراه متکی بر زبان برنامهنویسی C# است، که با چارچوب NET. تکمیل شده است و تحت مجوز MIT به عنوان بخشی از Visual Studio در دسترس قرار داده شده است. مجموعه توسعه این چارچوب:
- Xamarin Studio
- Xamarin SDKs
- Xamarin Test Cloud
- Xamarin.Mac
2- React Native
React native یکی از برترین چارچوبهای توسعه تلفن همراه چند پلتفرمی است. این پلتفرم بر اساس React (بهترین کتابخانه جاوا اسکریپت برای ایجاد رابط کاربری) طراحی شده و سیستمعاملهای تلفن همراه را هدف قرار میدهد. همچنین شما میتوانید از یک زبان جاوا اسکریپت جهانی و از زبانهای جاوا، Swift یا زبانهای C برای ایجاد راهحلهای چند پلتفرمی استفاده کنید.
3- Ionic
Ionic قطعا یکی از بهترین چارچوبهای اپلیکیشن ترکیبی است، زیرا ویژگیهای مورد نیاز را برای طراحی اپلیکیشن فراهم میکند. این پلتفرم کتباخانهای از اجزای CSS، HTML و جاوا اسکریپت را برای توسعه اپلیکیشن موبایل بهینه کرده است، که به ساخت اپلیکیشنهای تعاملی کمک میکند. Ionic دارای مجموعهای غنی از ویژگیها و ابزارها است، که میتوان به پشتیبانی خارج از جعبه برای طراحی متریال، عناصر رابط کاربری تلفن همراه به سبک Native و طراح بندی اشاره کرد. اپلیکیشنهای ترکیبی مبتنی بر Ionic دارای ویژگیهای Native، حرکات خاص و ابزارهای سفارشی هستند که کاربرپسندی را افزایش میدهد.
4- Adobe PhoneGap
PhoneGap با پشتیبانی Adobe، توزیعی از چارچوب Cordova است. این چارچوب توسعه اپلیکیشنهای کاربردی تلفن همراه منبع باز، معمولا به علت سهولت استفاده، بهترین و محبوبترین ابزار برای راهحلهای ترکیبی است. این ابزار به اپلیکیشنها اجازه میدهد تا با زبانهای HTML5 ،CSS3 و جاوا اسکریپت نوشته شوند. این افزونهها، ظروف Native را برای هر پلتفرم تلفن همراه فراهم میکند و توسعهدهندگان را قادر میسازد تا ویژگیهای بیشتری ایجاد کرده و به عملکردهای دستگاه دسترسی پیدا کنند.
5- Sencha
Sencha پیشرو در توسعه اپلیکیشنهای کاربردی در سطح سازمانی است، زیرا این بستر جامع به تیمها کمک میکند تا بر ساخت اپلیکیشنهای کاربردی تمرکز کنند، نه بر ایجاد یک چارچوب. این بازار مبتنی بر فناوریهای مدرن از جمله ES6 ،HTML5 CSS و جاوا اسکریپت است، به طوری که توسعهدهندگان میتوانند اپلیکیشنهای وب و تلفن همراه Cross Platform داده محور را طراحی کنند.
نحوه انتخاب چارچوب اپلیکیشن ترکیبی مناسب
انتخاب بهترین راهحل برای توسعه ترکیبی، به عوامل متعددی بستگی دارد و موارد زیر از مهمترین آنها هستند:
- اندازه سازمان
- مهارت توسعهدهندگان
- راهحل مورد نیاز
بدون در نظر گرفتن این عوامل، نمیتوان گفت که کدام یک از این ابزارها برای توسعه اپلیکیشنهای ترکیبی موبایل بهترین است. اگر یک سازمان کوچک یا توسعهدهنده مستقل هستید که میخواهید یک اپلیکیشن ساده ایجاد کنید، ممکن است از Ionic استفاده کنید. شرکتها، آژانسها و شرکتهای بزرگ که به راهحلهای قدرتمند نیاز دارند، ممکن است از Sencha و Xamarin برای توسعه اپلیکیشنهای خود استفاده کنند.