زبانهای برنامه نویسی و کدنویسی مناسب مبتدیان
اگر به عنوان یک تازه وارد قصد دارید یکی از زبانهای برنامه نویسی را فرا بگیرید، به احتمال زیاد متخصصان این رشتهها برای شروع کارتان سادهترین زبانهای برنامه نویسی را به شما پیشنهاد میدهند. برخی افراد پایتون را بسیار ساده و شبیه به زبان گفتار میدانند، افرادی دیگر اما ترجیح میدهند از زبانهای مبتنی بر ریاضی مانند C++ استفاده کنند.
حتی اگر در زمینه غیر مرتبط با فناوری فعالیت میکنید، یادگیری زبانهای برنامه نویسی و کدنویسی میتواند به رشد حرفهای کسب و کار شما کمک کند. در نتیجه اگر قصد دارید برای پیشرفت در شغلتان و یا راهاندازی یک استارتآپ فناوری به فراگیری کدنویسی بپردازید، به شما پیشنهاد میکنیم از تواناییها و علایق خود مطلع شده و پس از آن وارد این مسیر طولانی شوید. پیش از هر اقدامی لازم است مشخص کنید کدام زبان برنامه نویسی برای کسب و کار و علایق شخصی شما مناسب است. با ما همراه باشید و با زبانهای برنامه نویسی مناسب مبتدیان آشنا شوید.
زبانهای برنامه نویسی و کدنویسی
زبانهای برنامه نویسی مختلفی بر حسب کاربرد، به عنوان مثال در علم داده، توسعه وب و یا توسعه بازی مورد استفاده قرار میگیرند و به کار ما میآیند. برخی از مفیدترین زبانها و ابزارهای برنامه نویسی عبارتند از:
جاوا اسکریپت (JavaScript)
جاوا اسکریپت در گروه زبانهای محبوب برنامه نویسی قرار میگیرد. این زبان بسیار انعطاف پذیر و پویا است و از نحو ساختاری زبان C پشتیبانی میکند. توجه داشته باشید که جاوا با جاوا اسکریپت تفاوت دارد. جاوا زبان کدنویسی و جاوا اسکریپت زبان برنامه نویسی مورد استفاده برای توسعه وب است. جاوا اسکریپت زبان نسبتاً سادهای است که به دلیل قابلیت اجرا بر روی تمامی پلتفرمها و مرورگرها، به شما اجازه میدهد به سرعت شروع به یادگیری کنید. براساس نظرسنجی Stack Overflow، جاوا اسکریپت برای هشتمین سال پیاپی به عنوان پرکاربردترین زبان برنامه نویسی در میان توسعه دهندگان به کار برده میشود. حدود 70 درصد از پاسخ دهندگان این نظرسنجی از جاوا اسکریپت استفاده میکنند. اگر به دنبال ایجاد اپلیکیشن، وبسایت، بازی و یا هر برنامه مبتنی بر اینترنت هستید، جاوا اسکریپت را در فهرست زبانهای پرکاربرد برنامه نویسی یادداشت کنید.
پایتون (Python)
پایتون به عنوان یکی از رایجترین زبانهای برنامه نویسی سطح بالا شناخته میشود. این زبان خوانا و سرراست است و نسبت به زبانهای دیگر برای بیان یک تابع به کدنویسی کمتری نیاز دارد. علاوه بر این، پایتون با برخورداری از روش سادهتر، زبان مناسبی برای مبتدیان است. فراگیری این زبان میتواند یادگیری زبانهای شی محور دیگر را ساده کند. از همه مهمتر اینکه شما میتوانید از منابع رایگان و باز و همچنین هزاران سند، ویدیو و ابزاری که در دسترستان قرار دارند برای فراگیری پایتون استفاده کنید. پایتون به عنوان اولین زبان کدنویسی یادگیری مبتدیان و کودکان شناخته میشود.
روبی (Ruby)
روبی یکی از زبانهای شیگرا و پویای اسکریپت نویسی است که به منظور ایجاد اپلیکشینهای موبایل و وبسایت مورد استفاده قرار میگیرد. روبی مانند پایتون زبانی ساده و خوانا است و بر روی اپلیکشینهای مبتنی بر وب تمرکز دارد. این زبان کاربردی برای تقویت چارچوب وبسایتهایی نظیر Groupon ،GitHub و Twitter استفاده میشود. برای دسترسی به منابع معتبر یادگیری این زبان کافی است به وبسایت رسمی روبی مراجعه کنید.
جاوا (Java)
جاوا زبان برنامه نویسی بسیار محبوبی است که در سال 1995 کارش را با انتشار شعار «یک بار بنویس، همه جا اجرایش کن» آغاز کرد. این زبان شیگرا مبتنی بر کلاس به منظور سهولت کاربران طراحی شده است. شما به راحتی میتوانید جاوا را در تمامی سیستم عاملها، دستگاه و پلتفرمها مشاهده کنید. با توجه به قدمت جاوا، شما میتوانید به منابع منحصر به فرد یادگیری این زبان به صورت آنلاین دسترسی پیدا کنید. علاوه بر این، با توجه به این که مبتدیان میتوانند در سریعترین زمان ممکن به پاسخهای مورد نظر خود دست پیدا کنند، این زبان برای تازهکاران توصیه میشود. ویرایشگرها و کیتهای ابزار موجود در اینترنت نیز به کمک شما میآیند و خطاهای موجود در کدهای شما را به سرعت تشخیص میدهند. مهارت در برنامه نویسی جاوا شناخته شده است و در آینده فرصتهای کاری خارقالعادهای را در اختیار شما قرار میدهد.
بلاکی (Blocky)
بلاکی برنامه زبان اصلی بصری رایگان است. شما میتوانید با تنظیم بلاکها با یکدیگر و توسعه توابع ساده، نوشتن برنامهها را فرا بگیرید. هر شی بصری قادر است یک آبجکت کد باشد. هدف اصلی بلاکی تولید کد خوانا در پایتون یا جاوا اسکریپت و زبانهای برنامه نویسی دیگر است. پس از این که کاربر مبتدی بتواند بلاکهای اصلی را درک کند، میتواند کارش را با برنامههای پیچیدهتر ادامه دهد. امکان کشیدن و رها کردن بلاکها به شما کمک میکند برنامهها را با سرعت بیشتری ایجاد کنید. علاوه بر این، میتوانید کد تولید شده را خارج کرده و در زبانهای برنامه نویسی به کار گیرید. این برنامه برای افرادی که به زبانهای برنامه نویسی تسلط ندارند، اما قصد دارند برای ساخت اپلیکشین اقدام کنند بسیار مناسب است. بلاکی راهکار منحصر به فرد کسب و کارهای کوچک است که برای استخدام یا آموزش تیم توسعه بودجه کافی ندارند.
سی شارپ (C#)
سی شارپ زبانی شیگرا و چند منظوره است که براساس اصول C ساخته شده است. این زبان ابتدا توسط مایکروسافت برای ایجاد برنامههای کاربردی ویندوز و به عنوان قسمتی از چارچوب دات نت طراحی شد. در حال حاضر توسعه دهندگان گوشیهای تلفن همراه برای ساخت اپلیکیشنهای چند پلتفرمی از این زبان استفاده میکنند. سی شارپ روشی خارقالعاده برای یادگیری VR است. از این زبان برنامه نوبسی برای ساخت بازیهای ویدیوئی دو بعدی و سه بعدی نیز استفاده میشود.
راهنمای انتخاب بهترین زبانهای برنامه نویسی
حال که با انواع زبانهای برنامه نویسی آشنا شدهاید، لازم است به این سوال پاسخ دهید: کدام زبان برنامه نویسی برای من مناسب است؟
برای پاسخ به این سؤال لازم است به اهداف خود و این که چه زبانهایی میتوانند شما را به رسیدن به اهدافتان یاری کنند پاسخ دهید. به طور کلی زبانهای برنامه نویسی ویژگیهای خاص خود را دارند و برای انجام کارهای متفاوتی استفاده میشوند.
- در چه نوع فرایند توسعه و یا شغل برنامه نویسی میخواهید فعالیت کنید؟
- شرایط استخدام شما در منطقهای که زندگی میکنید چگونه است؟
- قصد دارید چه نوع اپلیکیشن یا بازی را بسازید؟
پس از این که عوامل ذکر شده را مورد بررسی قرار دادید، میتوانید یکی از زبانهای برنامه نویسی را انتخاب کنید که هدف شما را دنبال میکند. به عنوان مثال، اگر قصد دارید در ساخت وبسایت حرفهای شوید، به شما پیشنهاد میکنیم CSS ،HTML و جاوا اسکریپت را دنبال کنید. اگر هدف شما ساخت سریع یک اپلیکیشن یا وبسایت است، میتوانید از ابزارهایی همچون بلاکی استفاده کنید. اگر قصد دارید به عنوان یک توسعه دهنده به یک زبان برنامه نویسی تسلط پیدا کنید که امکان کنترل جزئیات را برای شما فراهم میکند، C++ مناسبترین گزینه خواهد بود. زبانهایی نظیر C# و C++ نیز زبانهای محبوب در صنعت بازیسازی هستند. پایتون زبانی همه جانبه برای برنامه نویسهایی است که قصد دارند در سطح متوسط برنامه نویسی کنند. علاوه بر این، پایتون دارای پلاگینهای فراوان و بسته برای علم داده، یادگیری ماشینی و موارد دیگر است.
پس از انتخاب یکی از بهترین زبانهای برنامه نویسی، با روشهای مختلف فراگیری نظیر دورههای آنلاین، کلاسهای آموزش کدنویسی و تمرینهای روزانه مواجه خواهید شد. در این مرحله لازم است مدت زمانی که قصد دارید برای یادگیری زبان اختصاص دهید را مشخص کنید. در نظر داشته باشید که مهارتهای کدنویسی نقش مهمی در پیشرفت حرفهای و انعطاف ذهنی شما ایفا خواهند کرد. برای یادگیری زبان برنامه نویسی مورد نظرتان لازم است چند دقیقه از روز خود را به یادگیری اختصاص دهید. فقط کافی است در هنگام انتخاب زبان برنامه نویسی به خاطر داشته باشید زبان مورد نظر با مهارتهای شما همسو باشد.
شرکت تکران ارئه دهنده راهکارهای سازمانی در سطحی بینالمللی است.