
13 مزیت اپلیکیشنهای موبایل برای کسبوکارها که باید بدانید
در سالهای گذشته استفاده از گوشیهای هوشمند روند رو به رشد و چشمگیری داشته است، همین موضوع صاحبان مشاغل را به فکر انداخته تا از این فرصت بهره برده و به درآمدزایی بپردازند. با ما همراه باشید تا مزیت اپلیکیشنهای موبایل در کسبوکارها را بررسی کنیم.
بسته به نوع فعالیت شما، انواع مختلفی از اپلیکیشنها برای حوزههای مختلف کاری وجود دارد. این انواع شامل موارد زیر است:
- اپلیکیشنهای ارائه دهنده خدمات: این نوع اپها برای ارائه خدمات به مشتریان در جهت آسایش آنان هستند. این برنامهها به کارکنان شما حتی از راه دور کمک میکنند که به پایگاههای اطلاعاتی مشتریان دسترسی داشته باشند.
- اپلیکیشنهایی برای ایجاد وفاداری: اپلیکیشنها میتوانند راهکاری برای به دست آوردن وفاداری باشند. همچنین راهکارهایی وجود دارد که این وفاداری را افزایش داده و تثبیت کرده است، به طور مثال با در نظر گرفتن مزایایی برای مشتریان خوب.
- اپلیکیشنهای سرگرمی: همیشه لازم نیست برای حفظ مشتریان به آنها مزایای آشکاری اختصاص دهید، میتوانید با سرگرم کردن کاربران خود از طریق اپلیکیشن برندتان، مشتریانتان را نگه دارید.
- اپلیکیشنهای ارتباط با مشتریان و چت آنلاین: این اپها رابطی میان کارمندان و کاربران هستند. مشتریان میتوانند مشکلاتی را که با آن مواجه هستند گزارش کنند و پاسخ دریافت کنند، در عین حال برندها میتوانند از این اپلیکیشنها به عنوان پلی برای اطلاعرسانی خدمات جدید و امکانات افزوده شده به مشتریان استفاده کنند.
- اپلیکیشنهای اشتراکگذاری محتوا: در این اپها محتوای اختصاصی برند خود مانند عکسها، فیلمها و … را با همراهان خود به اشتراک میگذارید.
توسعه اپلیکیشن برای برندتان منفعتهایی دارد که در ادامه به بعضی از آنها اشاره میکنیم.
1. به مشتریان خود ارزش بفروشید
در دهه اخیر با گسترش فناوریها، رفتار مصرفکننده مدرن تغییر کرده است. مشتریان به دنبال راحتی بیشتر هستند و این دقیقاً همان چیزی است که اپلیکیشنها در اختیار مشتری قرار میدهند. شما خدمات و کالاهای خود را در اپلیکیشنتان در دسترس قرار میدهید، به طوری که مشتری امکان جستجوی محصولات، اضافه کردن به سبد خرید و پیگیری سفارشات را داشته باشد. این تجربه برای مشتریان حس یک تصمیمگیری سریع و همزمان آگاهانه را به ارمغان میآورد.
اپلیکیشنها که بخش مهمی از فناوریهای مدرن را تشکیل میدهند، امروزه بر طبق آمارها تبدیل به بخش جداییناپذیر زندگی افراد شدهاند. شما میتوانید با توجه به نیازهای برندتان بخشهایی را نیز اضافه کنید، این بخشها میتوانند شامل: سیستم مدیریت شکایات، تجربه کاربری داده محور و بهبود آن براساس نتایج و … باشند.
2. برای تقویت برند خود از دیگر اپلیکیشنهای محبوب استفاده کنید
هرچه ارزش بیشتری برای مشتریان خود قائل باشید، آنها علاقه بیشتری به برند شما خواهند داشت. در گذشته از تبلیغات تلویزیونی، بیلبوردها و دیگر روشها برای بازاریابی استفاده میشد، اما اکنون با توجه به زمان زیادی که هر فرد در روز از موبایل و انواع برنامههای آن استفاده میکند، هرچه عناصر برند شما را بیشتر ببیند تاثیر بهتری روی نتایج بازاریابی خواهد داشت. همچنین میتوانید از دادههای جمعآوری شده برای درک بهتر مخاطبانتان و بهبود استراتژی بازاریابی خود استفاده کنید.
3. ارتباطات همگام و راحت
دو برند را فرض کنید، یکی از آنها سایت و کانال ارتباطی دارد و مشتریان میتوانند کالاها را ببینند و خریداری کنند و دیگری را تصور کنید که از اپلیکیشن موبایلی استفاده میکند که از چت آنلاین به طور همزمان پشتیبانی میکند و سوالات مشتریان در هر لحظه دیده و پاسخ داده میشود.
برخلاف سایتها و کانالهای دیگر، یک اپلیکیشن مختص به برند شما قابل اعتمادتر و راحتتر است. مشتریان با اطلاعات خود وارد میشوند، پس از انتخاب کالا / خدمت مورد نظرشان با مشاهده سرعت پاسخگویی شما امتیاز مثبتی نسبت به رقیبتان در ذهنشان ثبت میشود و حتی نگران پیگیری درخواست هم نخواهند بود. کارمندان شما نیز به اطلاعات مشتریان دسترسی دارند تا سریعتر و بهتر خدمات را ارائه کنند.
اپلیکیشن شما علاوه بر چت آنلاین که روشی بینظیر برای تعامل با مشتریان است، میتواند بازخوردها را نیز ثبت کند.
شرت تکران ارائه دهنده خدمات طراحی اپلیکیشن در سطحی بینالمللی است.
4. وفاداری، بدست آوردنی است
حفظ مشتری بخش اصلی هر کسبوکاری است که مدتهای طولانی پابرجا مانده است. با توسعه یک اپلیکیشن و قرار دادن قابلیتهای زیر در آن، مشتریانتان را دائمی کنید:
یک سیستم امتیازی، که در آن به خریدها امتیاز داده میشود و هر مشتری میتواند از امتیازها در خریدهای بعدی استفاده کند.
رفتارهای مشتریان را تحلیل کنید و بر این اساس در زمان مناسب، محصولات پیشنهادی را توصیه کنید.
اشتراکگذاریها را باب کنید. با این روش محبوبیت برند شما به گوش دیگران نیز میرسد.
مشتریان وفادار، هم منبع درآمدزایی شما هستند و هم در راستای بازاریابی کلامی برای شما گام برمیدارند.
5. مزیت رقابتی برای حضور در بازار رقبا داشته باشید
تحقیقات نشان میدهد که اپهای موبایل نقش مهمی در بازار رقبا ایفا میکنند. رفتار مشتریان در جهت تقاضا برای ارتباط فوری و افزایش وابستگی به موبایل، میتواند مزیت رقابتی شما باشد.
6. تعامل با مشتریان به صورت ویژه
در تعامل بودن با کاربران از این جهت مهم است که به وفاداری آنان نسبت به برند شما میافزاید. اما باید بدانید همه کاربران در یک دسته قرار نمیگیرند. پس ابتدا احتیاج به هدفگذاری و تشکیل چندین دستهبندی دارید. محتوایی که به کاربران هر دسته نشان داده میشود، خاص و با بقیه دستهها متفاوت است. اپ شما میتواند قابلیت ارسال پیام درون برنامه و حتی ارائه پیشنهادات مختص به هر کاربر را داشته باشد. مواردی شامل: برنامههای وفاداری، تخفیفها، ارتقاء مداوم، توجه به تجربیات مشتریان و طراحی رابط کاربری بهینه میتوانند در جهت افزایش وفاداری به کار برده شوند.
7. بازاریابی بیواسطه
اپها این امکان را فراهم میکنند که دادههایی درباره کاربران، مکان جغرافیایی آنها و… جمعآوری کنید. با استفاده از این دادهها قادر خواهید بود موثرتر از سایر رقیبان، پیشنهاداتی به کاربران ارائه دهید و محتوای بهتری تولید کنید. قابلیت ارسال اعلان و دیده شدن سریعتر نسبت به مدل ایمیل مارکتینگ، راهکاری برای دسترسی مستقیم به مشتریان است.
8. از شبکههای اجتماعی استفاده کنید
پیوندی میان اپلیکیشن خود و شبکههای اجتماعی ایجاد کنید، اینگونه کاربران شبکههای اجتماعی میتوانند با حسابهای شبکههای اجتماعی خود در اپ شما ثبتنام و ارتباط برقرار کنند. با این روش اشتراکگذاری در دیگر شبکههای اجتماعی در آینده نیز به آسانی انجام میشود.
اجرای کمپینهای تبلیغاتی بر بستر پلتفرمهای محبوب مانند فیسبوک، راهکاری برای جلب توجه کاربران پس از اولین راهاندازی اپلیکیشن برند شماست.
9. بنیان کار خود را بر خدماترسانی سریع و بهتر به مشتریان بگذارید.
خدماترسانی به مشتریان از طریق موبایل، هم برای صاحبان کسبوکار و هم برای کاربران مفید است. کاربران به طور معمول از اپ برای درخواست پشتیبانی استفاده میکنند. پس افزودن بخش پاسخگویی هوشمند باعث میشود علاوه بر اینکه کاربران در کوتاهترین زمان به پاسخ میرسند، کارمندان شما نیز با سوالات کمتری مواجه میشوند و فشار کاری تا حد قابل توجهی کاهش مییاید.
بخش پاسخگویی هوشمند شامل درخواستها و سوالات احتمالی مشتریان است و از طرفی مشکلات را قبل از مواجهه مشتریان پیگیری میکند.
10. بینشهای ارزشمند مشتریان را دست کم نگیرید
مشتریان مایل هستند اطلاعات مهمی را با شما به اشتراک بگذارند، پس هوشیار باشید که برای این اطلاعات بدست آمده ارزش قائل شوید و قدردان این مشتریان سخاوتمند باشید.
ابزارهایی وجود دارند که اطلاعات را استخراج میکنند. این اطلاعات شامل:
تعداد کاربران به صورت روزانه، هفتگی و ماهیانه
برنامههای نصب شده و یا پاک شده
مشخصات دموگرافیک کاربران مانند سن، جنسیت، نوع دستگاه (موبایل، تبلت) و غیره
11. کنترل را در دست بگیرید
داشتن یک اپلیکیشن مختص خودتان، محدوده اختیار و عملکردتان را افزایش میدهد. به طور مثال:
برندینگ
اگر میخواهید مشتریان نگاه خوبی به برند شما داشته باشند، باید با طراحی اپلیکیشنی مناسب این دید را بسازید. دقت بر روی لوگو، ترکیب رنگها، جایگذاری هر المان و … حتی در زمان گسترش کسبوکارتان، استراتژی برندینگ شما محسوب میشود.
امنیت
ویژگیهای امنیتی لازم را به اپ اختصاصی خودتان اضافه کنید. امنیت، ضرورت هر برند آنلاین موفقی است.
گسترش
اپها معمولاً امکان افزودن قابلیتها در هنگام گسترش کسبوکار را دارند، این موضوع به فناوری به کار گرفته شده در اپ بستگی دارد.
تبادل و تعامل پیوسته با کاربران
با اپلیکیشنهای موبایل میتوانید با ارسال مداوم بهروزرسانیها در مورد محصولات و خدمات خود، تعامل پیوستهای با مشتریان داشته باشید.
12. انحصار خدمات
برای اینکه از رقبایتان پیشی بگیرید، ویژگیهای جدیدی را به اپلیکیشن خود اضافه کنید و در آن خدمات منحصر به فردی ارائه کنید.
13. همیشه راه بازخورد را باز بگذارید.
اپها هرگز نباید فاقد مکانیسمهایی برای گرفتن بازخورد کاربران باشند. بسته به هدفی که برای بازخورد در نظر گرفته شده است، میتوانید از مشتریان بخواهید به اپ شما امتیاز دهند، در نظرسنجیهایی که میگذارید شرکت کنند و…