
8 دلیلی که مردم از اپلیکیشن فروشگاهی شما استفاده نمیکنند
برای پایین نگه داشتن نرخ عدم استفاده از اپلیکیشن فروشگاهیتان، کار دشواری در پیش دارید! وقتی این نرخ به 25 درصد یا بیشتر برسد، باید منتظر تاثیرات منفی و جدی آن باشید. مثالهای زیادی وجود دارد که توسعهدهندگان علیرغم تلاش زیاد، نتوانستند جلوی نزولی شدن تعداد کاربران اپلیکیشن فروشگاهیشان را بگیرند.
در واقع گاهی اوقات ممکن است مشکلات کاملا واضح و ملموس نباشند. نرخ ماندگاری کاربران اپلیکیشن موبایل به درصد کاربرانی اشاره دارد که پس از گذشت یک دورهی چند روزهی مشخص، هنوز هم به صورت کم و بیش از اپلیکیشن شما استفاده میکنند.
این نرخ به خصوص در حوزه اپلیکیشنهای فروشگاهی، برای مدتها صرفا به عنوان یک امتیاز مثبت تزئینی شناخته میشد. اما براساس آمارهای جدید، فقط 5 درصد افزایش در نرخ ماندگاری کاربران اپلیکیشن موبایل میتواند تا 95 درصد از سود خالص شرکت شما را تضمین کند!
به همین دلیل در این مقاله به 8 مورد از مهم ترین دلایل ممکن، برای افزایش نرخ عدم استفاده از اپلیکیشن فروشگاهیتان اشاره کردهایم. امیدواریم بتوانید با مطالعهی این لیست 8 تایی مشکلات اپلیکیشن خود را شناسایی کنید.
1) مخاطب هدف نامشخص
قبل از هر اقدامی، باید مخاطبین هدفتان را آنالیز کنید. در واقع ترندهای برتر فعلی در حوزه امکامرس (تجارت موبایلی) مربوط به استراتژی مشتری محور هستند، که باعث تمایز برندهای پیشتاز از سایرین شده است.
مشتریان موبایل امروزی به دنبال برندهایی هستند که نه تنها محصولاتی ارزشمند ارائه میدهند، بلکه نوعی احساس ارتباط دوطرفه را ایجاد میکنند. بنابراین، مخاطبین هدفتان باید در مرکز تمامی ابتکارات قرار بگیرند، که مراحل برنامهریزی تا اجرا را شامل میشود. تقریبا میتوان با اطمینان گفت با ایجاد ارتباط عمیقتر با مشتری، میتوانید به درآمد بالاتر دست پیدا کنید.
2) سرقت اطلاعات
برای تعداد قابل توجهی از کاربران، امنیت اطلاعات یک دغدغهی اساسی محسوب میشود. براساس مطالعات انجام شده، کاربران بیش از آنچه تصویر میشد به سرقت اطلاعات اهمیت میدهند. اگرچه سرقت اطلاعات دلیل اصلی برای عدم استفاده از اپلیکیشن فروشگاهی به حساب نمیآید، اما به عنوان یکی از عوامل مهم شناسایی شده است.
اپلیکیشنهایی که مجوزهای دسترسی غیرضروری را از کاربر درخواست میکنند، باعث ایجاد حس تردید در مشتری میشوند. برای مثال، یک اپلیکیشن فروشگاهی با درخواست مجوز دسترسی به مخاطبین را در نظر بگیرید. به عنوان یک کاربر ممکن است این اقدام برایتان مشکوک به نظر برسد و به اعتبار اپلیکیشن شک کنید.
یک اپلیکیشن فروشگاهی مناسب، صرفا باید مجوزهای لازم را درخواست کند تا از سوی مشتری کنار گذاشته نشود.
3) تجربه کاربری نابالغ
اپلیکیشن شما علاوه بر بهینه بودن و قابلیت استفاده آسان، باید تجربه کاربری درگیرکننده، بهیادماندنی و منحصربهفرد را ارائه کند. تجربه کاربری میتواند به عنوان تاثیر اولیه در نظر گرفته شود که در نرخ ماندگاری کاربر بسیار مهم است.
کاربر باید به سادگی و بدون زحمت با اپلیکیشن شما ارتباط بگیرد و ارزشمندی محصول و متمایز بودن برندتان را لمس کند.
4) تبلیغات آزاردهنده
تبلیغات آزاردهنده برای اپلیکیشن فروشگاهی یا هر اپلیکیشنی که به نوعی برای فروش به کار میرود، یک بازی باخت-باخت به راه میاندازد. تقریبا 42 درصد از شرکت کنندگان در مطالعهای که اخیرا انجام شده است، پس از مشاهده تبلیغات پاپآپ احساس ناراحتی کردند.
برای هر چیزی زمان و مکان مناسبی وجود دارد. این موضوع به خصوص در مورد تبلیغات از اهمیت بالایی برخوردار است. برای کمپین تبلیغاتی موفق، باید در سفرِ مشتری مکان مناسبی را پیدا کنید تا تبلیغات و بیشفروشی بدون ایجاد مزاحمت برای کاربر انجام شود.
5) باگها و کرشها
وقتی صحبت از عدم استفاده از اپلیکیشن فروشگاهی به میان میآید، باگها و کرشها در جایگاههای نخست لیست دلایل قرار میگیرند. کاربران شما نمیتوانند کرشها، به خصوص کرشهای مکرر را تحمل کنند. به همین دلیل است که فاز تست کارکرد درست اپلیکیشن برای موفقیت هر اپلیکیشنی ضروری است.
مطالعات نشان میدهد 62 درصد از کاربران به دلیل کرش، هنگ کردن و یا خطاهای مکرر، یک اپلیکیشن را حذف میکنند. اما به هر حال در دنیای توسعهی اپلیکیشن، باگها و کرشها یک موضوع رایج هستند. اگر به یکباره بر روی تمامی باگها تمرکز کنید، ممکن است فرآیند دیباگینگ زمانبر و کند شود.
بهتر است ابتدا به سراغ باگهایی بروید که به صورت مکرر اتفاق میافتند و ممکن است متوقف شدن رشد و یا حذف شدن اپلیکیشن را به دنبال داشته باشند.
6) پوش نوتیفیکیشنهای غیرموثر
یکی از روشهای رایج برای افزایش نرخ ماندگاری کاربران اپلیکیشن، استفاده از پوش نوتیفیکیشن است. اما این روش ممکن است برای تمام اپلیکیشنها یا برندها رویکرد خوبی نباشد. از سوی دیگر، معمولا ماندگاریای که با استفاده از پوش نوتیفیکیشن به دست میآید، چندان قابل اتکا نیست.
در واقع کاربر هنوز به خوبی با اپلیکیشن و برند شما ارتباط نگرفته است. ارسال پوش نوتیفیکیشنهای نامرتبط، نه تنها کمکی به بهبود وضع نمیکند، بلکه باعث ایجاد مزاحمت بیشتر برای این دسته از کاربران خواهد شد. وقتی کاربر مورد هجوم چندین نوتیفیکیشن قرار میگیرد، حتی ممکن است پوش نوتیفیکیشن را غیرفعال و اپلیکیشنتان را حذف کند.
براساس آمارها، تعداد مناسب برای ارسال پوش نوتیفیکیشن 2 الی 8 عدد در هر هفته است. اگر از این تعداد فراتر بروید، ممکن است آیندهی اپلیکیشن شما را به خطر بیندازید!
7) قابلیتهای بسیار زیاد
این همان بخشی است که اکثر اپلیکیشنهای فروشگاهی دچار اشتباه میشوند. اگر تعداد زیادی قابلیت و گزینه را در معرض دید کاربر قرار دهید، ممکن است خستهکننده و گیجکننده به نظر برسید! در چنین شرایطی کاربر به سراغ اپلیکیشنهای رقیبی میرود که سفر مشتری سادهتر و روانتری ارائه میدهند.
به عنوان یک توسعهدهنده اپلیکیشن فروشگاهی، باید تجربه خرید لذتبخش را در قالب فرآیندی کاملا ساده و روان به کاربر ارائه دهید. یک طراحی تجربه کاربری خوب، باید با نیازهای کاربر و توانمندیهای فناورانه شما بیشترین تطابق را داشته باشد.
8) حجم زیاد
در نهایت اگر حجم اپلیکیشن شما زیاد باشد، کاربران کمتری تمایل به نصب آن دارند و در نتیجه اصلا به مرحلهی تبدیل در قیف بازاریابی وارد نمیشوند. علاوه بر این، با توجه به کم شدن حجم اپلیکیشنهای جدید، بهتر است حجم اپلیکیشن خود را پایینتر از 30 مگابایت نگه دارید.
برای طراحی اپلیکیشن به صورت کاملا حرفه ای به لینکهای زیر مراجعه نمایید:
منبع:
مترجم:
مصطفی طبری