
امنیت اپلیکیشن
بررسی اپلیکیشن های اندروید و iOS از نگاه امنیتی
طبق برآوردهای اخیر منتشر شده بر روی اینترنت، از هر 36 کاربر تلفن همراه، یکی از آنها برنامه های پرخطری را نصب کرده اند که هدف حمله هکرها قرار میگیرند و در نتیجه امنیت را تهدید می کند. از آنجا که در چند سال گذشته استفاده از اپلیکیشن های تلفن همراه در میان کاربران گوشی های هوشمند افزایش یافته است، بسیار لازم است که توسعه دهندگان اپلیکیشن های تلفن همراه، جنبه های امنیتی خود را در نظر بگیرند تا از هر نوع تهدیدی برای اطلاعات و داده های کاربر جلوگیری کنند. هکرها در سراسر جهان در تلاش هستند تا بر روی داده های جمع آوری شده از اپلیکیشن های تلفن همراه با دقت تمام از اطلاعات شخصی کاربران برای پول درآوردن و سود بردن استفاده کنند. توسعه دهندگان اپلیکیشن ها در حالی که اپلیکیشن های تلفن همراه را توسعه می دهند، هنگام اجرای پروتکل های امنیتی لازم، باید بسیار محتاط عمل کنند. تهدید های اپلیکیشن های تلفن همراه ممکن است شامل ضربه وارد کردن به دوربین، میکروفون و سایر عناصر گوشی هوشمند و همچنین شبیه سازی اپلیکیشن باشد که توسط هکرها برای دسترسی به اطلاعات شخصی مورد استفاده قرار می گیرد. از آنجا که هکرها در مورد هک کردن اپلیکیشن ها خلاقیت بیش از حدی دارند، توسعه دهندگان باید قبل از راه اندازی اپلیکیشن در سیستم های عامل اندروید و iOS امنیت برنامه را تایید کنند. امنیت اپلیکیشن تلفن همراه، فرایند ایمن سازی در برابر تهدیدات خارجی مانند بدافزار، جاسوس افزار، هک، فیشینگ و بسیاری دیگری از کلاهبرداری های دیجیتالی است که اطلاعات شخصی و مالی کاربران را به خطر می اندازد. هنگامی که صحبت از اطمینان پروتکل های ایمنی برای داده های دقیق فیشینگ می شود، مشتریان وابسته به سازمانی هستند که اپلیکیشن های کاربردی را در فروشگاه های رسمی اپلیکیشن ارائه میدهند.
برخی از تهدید های ایمنی اپلیکیشن های تلفن همراه
درز کردن اطلاعات و داده ها از طریق اپلیکشن ها
اپلیکیشن های تلفن همراه اغلب دلیل درز اطلاعات غیرعمدی هستند. به عنوان مثال، اپلیکیشن های خطرآفرین یک مشکل واقعی برای کاربران تلفن همراه هستند که به آن ها مجوزهای گسترده می دهند، اما همیشه امنیت را بررسی نمی کنند. اینها معمولا برنامه های رایگانی هستند که در فروشگاه های رسمی اپلیکیشن ها یافت می شوند اما داده های شخصی و بالقوه شرکتی را نیز به یک سرور از راه دور می فرستند، جایی که توسط تبلیغ کنندگان و گاهی توسط مجرمان سایبری استخراج می شود. نشست اطلاعات و داده ها همچنین می تواند از طریق اپلیکیشن های تلفن همراه توسط شرکت اتفاق بیفتد. این برنامه های مخرب تلفن همراه از کد توزیع بومی سیستم عامل های معروف مانند اندروید و iOS برای انتقال داده های ارزشمند در شبکه های شرکتی بدون بالا بردن پرچم های قرمز استفاده می کنند. برای جلوگیری از این مشکلات، فقط به برنامه هایی مجوز بدهید که برای عملکرد صحیح واقعا لازم دارند. از برنامه هایی که بیش از حد لازم درخواست مجوز دارند، دور شوید.
اینترنت و اتصال غیر ایمن
هیچ کس نمی خواهد داده های تلفن همراه خود را در هنگام دسترسی به نقاط بی سیم هدر بدهد، اما شبکه های وای فای رایگان معمولا بدون امنیت هستند. برای ایمنی به هنگام تماس با اینترنت در تلفن همراه خود، باید از اینترنت به میزان کمتری استفاده شود و هرگز از آن برای دسترسی به خدمات محرمانه یا شخصی مانند اطلاعات بانکی یا کارت اعتباری استفاده نکنید.
جعل شبکه
کلاهبرداری در شبکه های اینترنتی زمانی صورت می گیرد که هکرها نقاط دسترسی جعلی اتصالات شبیه به شبکه های وای فای را ایجاد می کنند اما در واقع تله هستند. این تله ها در مکان های عمومی پرترافیک مانند کافی شاپ ها، کتابخانه ها و فرودگاه ها راه اندازی می شوند. مجرمان اینترنتی برای تشویق کاربران به اتصال به نقاط دسترسی، نام های مشترکی مانند وای فای رایگان فرودگاه و غیره می دهند. در برخی موارد، مهاجمان از کاربران می خواهند برای دسترسی به این سرویس های رایگان یک حساب ایجاد کنند که با رمز عبور کامل می شود. از آنجا که بسیاری از کاربران از ایمیل و گذرواژه یکسانی برای چندین سرویس استفاده می کنند، پس از این هکرها می توانند ایمیل، تجارت الکترونیک و سایر اطلاعات امن کاربران را به خطر بیندازند. علاوه بر احتیاط هنگام اتصال به هر وای فای رایگان، هرگز اطلاعات شخصی را ارائه نکنید. و هر زمان که از شما خواسته می شود ورود به سیستم ایجاد کنید، چه برای وای فای یا هر برنامه دیگر، همیشه یک رمز عبور منحصر بفرد ایجاد کنید.
نرم افزارهای جاسوسی
اگرچه بسیاری از کاربران تلفن همراه نگران ارسال بدافزار برای انتقال جریان داده ها به مجرمان اینترنتی هستند، اما یک تهدید اصلی نزدیک به خانه وجود دارد و آن نرم افزارهای جاسوسی است. در بسیاری از موارد، این بدافزار توسط مهاجمان ناشناخته نیست که کاربران باید نگران آن باشند، بلکه جاسوسی است که توسط دیگران نصب می شود و فعالیت آن ها را پیگیری می کند.
امن ترین اپلیکیشن ها
سیگنال
اپلیکیشن سیگنال یکی از امن ترین پیام رسان ها و یک راه حل عالی برای ارتباطات و پیام رسانی می باشد. این اپلیکیشن امکان پیام رسانی و تماس صوتی ایمن را در اختیار شما قرار می دهد. با استفاده از این اپلیکیشن می توانید با مخاطبین تلفن خود پیام های متنی، تماس های صوتی و غیره را رد و بدل کنید.
تلگرام
اپلیکیشن تلگرام هم یکی دیگر از پیام رسان های رایگان و ایمن است که هم برای اندروید و هم برای iOS کارایی دارد. محبوبیت این اپلیکیشن در بسیاری از کشورها به حدی است که می توان گفت اغلب افرادی که گوشی هوشمند دارند، حداقل یک حساب تلگرامی هم باز کرده اند.
واتساپ
یکی از امن ترین پیام رسان هایی که در صنعت اپلیکیشن های موبایل وجود دارد اپلیکیشن واتس اپ می باشد. این برنامه هم از رمزگذاری پیشرفته پشتیبانی می کند و با حفظ حریم شخصی کاربرانش، امن ترین و کاربرپسندترین فضای ممکن را برای آنها فراهم کرده است.
اندروید در مقابل iOS: سطح امنیت
سیستم عامل اپل یک سیستم بسته است. اپل کد منبع خود را برای توسعه دهندگان اپلیکیشن منتشر نمی کند و دارندگان آیفون و آیپد نمی توانند خودشان کد را در دستگاه های خود اصلاح کنند. این مسئله دشواری یافتن آسیب پذیری در دستگاه های مجهز به سیستم عامل iOS را برای هکرها ایجاد می کند. سیستم عامل اندروید با تکیه بر کد منبع باز برعکس رفتار می کند، بدین معنی که دارندگان این دستگاه ها می توانند با سیستم عامل تلفن و تبلت خود سر و صدا کنند. دستکاری در سیستم عامل اندروید زیاد است و ممکن است که مالکان ضعفی در امنیت دستگاه های خود ایجاد کنند. اگر سازنده تلفن همراه، دستگاه جدید را با تغییر در سیستم عامل اندروید بیرون بیاورد و در این کد آسیب پذیری وجود داشته باشد، هکرها آن را پیدا می کنند. اندروید بیشتر مورد حمله هکرها قرار می گیرد، زیرا امروزه سیستم عامل بسیاری از دستگاه های تلفن همراه را تامین می کند. محبوبیت جهانی سیستم عامل اندروید آن را برای مجرمان سایبری جذاب تر می کند. بنابراین دستگاه های اندروید بیشتری را در معرض بدافزار و ویروس هایی قرار می دهند که این مجرمان از آن خارج می شوند.