طراحی و توسعه اپلیکیشن‌های اندروید
حمید رضا خداوردی

طراحی و توسعه اپلیکیشن‌های اندروید

در سال‌های اخیر، شاهد رشد بسیار زیادی در استفاده از اپلیکیشن‌های تلفن همراه بوده‌ایم. افزایش نفوذ تلفن‌های هوشمند در بازار باعث استفاده گسترده از اپلیکیشن‌های تلفن همراه شده است. توسعه اپلیکیشن تلفن همراه اندروید، فرایند ایجاد و طراحی اپلیکیشن‌های جدید برای سیستم عامل اندروید است. امروزه توسعه اپلیکیشن موبایل به شکل غالب از تعاملات دیجیتالی تشکیل شده است. اهمیت توسعه اپلیکیشن‌های اندروید در کسب‌و‌کارهای امروزی غیرقابل انکار است. توسعه اپلیکیشن‌های اندروید در حال حاضر برای یک کسب‌و‌کار بسیار ضروری شمرده می‌شود و یک دارایی بزرگ برای متخصصان فناوری اطلاعات در کسب‌و‌کار است. با توجه به آمارها، اندروید دارای دست بالا در بازار جهانی سیستم‌های عامل تلفن همراه است. طبق تحقیقات صورت گرفته، حساب‌های اندورید در اروپا چیزی حدود 71.77 درصد دستگاه‌های مورد استفاده در این قاره است، درحالیکه تنها 27.72 درصد از سیستم عامل iOS استفاده می‌شود. با این حال، رقابت در صنعت توسعه اپلیکیشن در حال حاضر به صورت فزاینده‌ای شدید است. این سناریو به زبان‌های برنامه‌نویسی دیگر به جز جاوا، اجازه می‌دهد تا اپلیکیشن‌های کارآمد و دقیقی را برای کاربران طراحی و ایجاد کنند.

اپلیکیشن‌های اندروید

امروزه، طراحی اپلیکیشن‌ اندروید بدون بهره‌گیری از جاوا امکان‌پذیر است و در ادامه به زبان‌های برنامه‌نویسی دیگر که با آن‌ها می‌توان اپلیکیشن اندروید را طراحی و ارائه کرد، پرداخته می‌شود:

NativeScript

NativeScript یک محیط توسعه اپلیکیشن اندروید و iOS برای طراحی اپلیکیشن‌های تلفن همراه با استفاده از Vue.js ،TypeScript یا جاوا اسکریپت است. مزیت اصلی استفاده از این محیط برنامه‌نویسی، عملکرد بومی است که به کاربران ارائه می‌دهد. شما تنها باید ابتدا از طریق فرایند تعریف شده وارد پلتفرم شده و بعد NativeScript قادر خواهد بود اپلیکیشن را در هر محیط، هر دستگاه و صفحه نمایشی به اجرا درآورد. مقیاس‌پذیری یکی دیگر از مزایایی اصلی استفاده از NativeScript است. این پلتفرم به شما دسترسی به API های اندروید را می‌دهد و شما قادر خواهید بود از SDK اندروید استفاده کرده و پلاگین‌ها و قالب‌های رایگان را در بازار NativeScript پیدا کنید. شما همچنین خواهید دید که یادگیری برنامه‌نویسی اپلیکیشن‌های اندروید با NativeScript بسیار آسان‌تر است. همچنین شما قادر خواهید بود تا دانش خود را در مورد جاوا اسکریپت و CSS در آن اعمال کرده و همچنین این پلتفرم نمونه‌ها، منابع، آموزش و یک جامعه کاربری قوی را در اختیار شما قرار می‌دهد تا به شما کمک کند زودتر طرز استفاده از NativeScript را آموزش ببینید.

React Native

پلتفرم React Native، یک چارچوب توسعه یافته توسط فیس‌بوک است که شما را قادر می‌سازد اپلیکیشن‌های بومی اندروید را با جاوا اسکریپت طراحی و ایجاد کنید. اگرچه طراحی اپلیکیشن‌ها با محیط‌های دیگری همچون Cordova امکان پذیر است، اما تفاوت آن با React Native در این است که اپلیکیشن‌هایی که توسط React Native طراحی می‌شوند، از دیدگاه‌های بومی بهره می‌گیرند. React Native همچنین دسترسی به API های اندروید را به کاربران ارائه می‌دهد، بدین معنی که تجربه کاربری اپلیکیشن و عملکرد آن شبیه به یک اپلیکیشن بومی خواهد بود. یکی دیگر از مزایایی آن این است که تغییرات را می‌توان به راحتی با صرفه‌جویی در آن مشاهده کرد. با استفاده از جاوا اسکریپت، React Native باعث تکرار سریع بدون نیاز به صبر کردن برای ساخت بومی می‌شود. این چارچوب قطعا یک گزینه بسیار امن است، زیرا توسط فیس‌بوک پشتیبانی می‌شود و مهم‌تر از آن توسط یک جامعه بزرگ کاربری استفاده می‌شود.

اپلیکیشن‌های اندروید

یونیک Ionic

یونیک یک چارچوب منبع باز یا open-source برای توسعه اپلیکیشن‌های هیبریدی است که CSS ،HTML5 و جاوا اسکریپت را ادغام می‌کند. علاوه بر اینکه یک منبع آزاد و باز است، یونیک یک کتابخانه از اجزای UI، حرکات و ابزارهای بهینه‌سازی شده برای دستگاه‌های تلفن همراه را ارائه می‌دهد تا به شما کمک کند اپلیکیشن‌های سریع و بسیار تعاملی را طراحی و ایجاد کنید. یونیک 5، آخرین نسخه این چارچوب، برای دستیابی به عملکرد سریع در هر دستگاه در نظر گرفته شده است. این پلتفرم شما را قادر به طراحی و ایجاد اپلیکیشن‌های سریع و بهینه‌سازی شده اندروید بر اساس بهترین شیوه‌های صنعت می‌کند. یونیک همچنین با استفاده از جاوا اسکریپت، دسترسی به ویژگی‌های بومی را آسان‌تر می‌کند. همچنین یک کتابخانه از پلاگین‌های بومی را برای شما فراهم می‌کند تا شما به geolocation، بلوتوث و دوربین دستگاه دسترسی داشته باشید.

Xamarin

Xamarin یک محیط توسعه مایکروسافت است که قادر به ایجاد اپلیکیشن‌های اندروید در #C است. این پلتفرم بصورت رایگان ارائه می‌شود. با وجود استفاده از جاوا برای ساخت اپلیکیشن‌های اندروید، Xamarin به شما اجازه می‌دهد تا اپلیکیشن‌های بومی را ایجاد کنید که به یک تجربه کاربری خوب دست پیدا کنید. دستیابی به یک تجربه کاربری خوب، جنبه اصلی طراحی هر اپلیکیشن است. علاوه بر این، Xamarin از اپلیکیشن‌های کاربردی متقابل پلتفرم cross-platform نیز در صورت نیاز به توسعه چنین اپلیکیشنی، پشتیبانی می‌کند.

اپلیکیشن‌های اندروید

Kotlin

کاتلین یک زبان برنامه‌نویسی تایپ استاتیک و ایستا است که در ماشین مجازی جاوا اجرا می‌شود. اما بر خلاف جاوا، سادگی یک مزیت برای ایجاد اپلیکیشن‌های اندروید توسط Kotlin است. شما با استفاده از Kotlin می‌توانید با کد کمتر، کار بیشتری انجام دهید که بطور طبیعی به کاهش خطاهای طراحی اپلیکیشن منجر می‌شود. مزیت دیگر استفاده از Kotlin، سطح امنیت بالای آن و همچنین کدنویسی آسان آن نسبت به پلتفرم‌های دیگر است. این پلتفرم، شما را قادر می‌سازد تا طراحی و ایجاد اپلیکیشن‌های اندروید را به راحتی برنامه‌ریزی کنید و همچنین از برنامه‌های برنامه‌نویسی iOS نیز پشتیبانی می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

021-22130288 021-26741787

برای ارتباط با ما می توانید از طریق فرم تماس در صفحه زیر اقدام نمایید.

تماس با ما