5 ویژگی مهم ERP در سال 2021
در سال 2020، حدود 53 درصد از کسبوکارها سیستم برنامهریزی منابع سازمانی (ERP) و سیستم مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) را به عنوان اولویت سرمایهگذاری در نظر گرفتند. با توجه به پیشبینیها، بازار جهانی ERP تا مهرومومهای 2017 تا 2022 با نرخ رشد مرکب سالانه 7 درصد، به درآمد 47 میلیارد دلار خواهد رسید. سیستم برنامهریزی منابع سازمانی (ERP) به عنوان راهحلی جامع و قوی برای اتوماسیون، تحلیل دادهها، یکپارچهسازی زیرساختها و گزارشدهی در صدر لیست قرار دارد. زیرا عملکرد نرمافزار ERP بهگونهای است که تمام فرایندها، واحدها و بخشهای تجاری را در یک سیستمعامل متحد یکپارچه میکند. از این رو، تمامی اعضای تیم به راحتی میتوانند در هر زمانی به تمام دادههای مورد نیاز دسترسی داشته باشند.
انتخاب بهترین راهحل برای بهبود کسبوکار بسیار حیاتی است و انجام آن میتواند زمانبر باشد. بنابراین، انتخاب سیستمی که تمام ویژگیهای مورد نیاز یک کسبوکار را یکپارچه کند، اساسی است. در حال حاضر، بسیاری از سیستمهای ERP در دسترس هستند و مدیریت پروژه ERP به بخشی اساسی از فرایندهای تجاری تبدیل شده است. برای سهولت تصمیمگیری، ویژگیهای مهم سیستم برنامهریزی منابع سازمانی (ERP) در سال 2021 رتبهبندی شدهاند و همچنین برنامه Microsoft Dynamics 365 که سیستم برنامهریزی منابع سازمانی (ERP) و مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) را ادغام میکند، معرفی شده است.
ادغام
دورکاری به عنوان یک هنجار جدید، میتواند بر بهرهوری کسبوکارها تأثیرگذار باشد و بر این اساس، رهبران تجاری 78 درصد انتظار دارند که دورکاری به بهرهوری آنها ضربه وارد کند. اما در اینجا، سیستمهای برنامهریزی منابع سازمانی (ERP) وارد عمل میشوند که بهراحتی گردش کار را اتصال میدهند. در حالیکه اکثر ERPها با ابزارهای بهرهوری شخصی سازگار نیستند، برنامه Dynamics 365 امکان ادغام برنامههای سازمانی با برنامههای بهرهوری اداری را فراهم میکند (Microsoft 365 Business). بهعلاوه، یکپارچهسازی باید طوری باشد که دادههای زیادی را برای فرایندها و بخشهای مختلف آسان کند و این به کسبوکار این امکان را میدهد که از فرصتهای از دسترفته جلوگیری کند.
یک نرمافزار ERP خوب، نمای اصلی کلیه دادههای اساسی مانند دادههای مالی و عملیاتی را ایجاد میکند و باید اشتراک گذاری زمان واقعی دادهها را در سراسر شرکت امکانپذیر کند. این امر میتواند از طریق یک پایگاه داده واحد که در یک سیستم عامل بصری قرارداده شده است، دادهها را به گزارشها و بینشهای جامع تبدیل کند. دادهها که اغلب به صورت داشبورد هستند، بسیار مفید هستند زیرا حدود 65 درصد افراد یادگیرنده بصری هستند. ادغام یک ویژگی حیاتی است، زیرا به کسبوکار این امکان را میدهد تا بهصورت همزمان با اجزای مختلف کار کند. بهعلاوه، ادغام مدیریت ارتباط با مشتری (CRM)، ویژگی دیگری است که برنامه Dynamics 365 را به یک انتخاب کامل تبدیل میکند.
گزارش نویسی
ای آر پی (ERP) با گزارش داشبورد یکپارچه به رهبران تیم اجازه میدهد تا دادهها را از منابع مختلف جمعآوری کرده و آنها را در یک گزارش واحد سازماندهی کنند. این امر میتواند به یکپارچگی تیمهای دورکار کمک کند. یک ERP باید گزارشهای جامعی با داشبورد، نمودارها و سایر عناصر بصری قابل تنظیم ایجاد کند.
- نرم افزار Dynamics 365 Business Central امکان تمرکز بر دادههای مدیریت مالی در بین حسابداری، فروش، موجودی کالا و تعاملات مشتری را فراهم میکند.
- نرم افزار Dynamics 365 Business Central موجب یکپارچهسازی برنامه اکسل نیز میشود که به ما کمک میکند گزارشهای سازمان یافتهتری ایجاد کنیم.
- همچنین دارای یکپارچه سازی Power-Bi داخلی برای ترسیم عملکرد شغلی شما در زمان واقعی است.
- سیستم ERP همچنین دارای هوش مصنوعی داخلی است که جریان نقدینگی را به طور دقیق پیشبینی میکند.
قابلیت دسترسی به موبایل
حدود 41 درصد مشاغل سراسر دنیا به صورت دورکاری ارائه میشوند. گزارشی تحت عنوان «گزارش نیروی کار آینده» در مجله آپ ورک پیش بینی کرده است که تا سال 2028 حدود 73 درصد از مشاغل به صورت دورکاری فعالیت خواهند کرد. این آمار نشان میدهد که انتخاب ERP که از طریق موبایل قابل دسترسی باشد، چقدر برای سال 2021 مهم است. ERP مدرن به کارمندان اجازه میدهد در هر مکانی که میخواهند، به اطلاعات مورد نیاز دسترسی داشته باشند و همچنین پردازش، برنامه ریزی و کنترل کارها را در روزهای تعطیل ساده میکند.
امنیت دادهها
با توجه به افزایش قابلیت دسترسی به تلفن همراه در دفتر کار که یک محیط امن برای دادهها است، امنیت دادهها نیز محوری شده است. وقتی نوبت به انتخاب نرم افزار ERP میرسد، ERP مدرن باید دارای تنظیمات اجازه کاربر پیشرفته باشد، به این ترتیب، امنیت کار از راه دور تضمین شده و از نقض داده جلوگیری میشود. هر یک از کارمندان شرکت که به عنوان کاربر از این نرمافزار استفاده میکند باید فقط به اطلاعات خاصی که برای نقش خود در یک شرکت نیاز دارد دسترسی داشته باشد. شرکتها اغلب هنگام تصمیمگیری در مورد امنیت دادهها بین راهحلهای مختلف نرم افزار ERP، درمورد طرح پیش فرض امنیت و طرح ابر امنیتی دچار معضل میشوند.
مهمترین تفاوت بین طرح پیش فرض امنیت و طرح امنیت ابری، میزان مسئولیت خود شرکت و ارائه دهنده خدمات است به این صورت که:
- زیرساختهای پیش فرض، یک کسب و کار را از ابتدا تا انتها مسئول امنیت ERP میکند.
- در طرح امنیت ابری، مسئولیت امنیتی بین شرکت و ارائه دهنده مشترک است.
با توجه به این نکته، میتوان نتیجه گرفت که ERP هایی که مبتنی بر طرح امنیت ابری هستند مانند برنامه Dynamics 365 با استفاده از Microsoft Azure Cloud نسبت به طرح پیش فرض امنیت، از امنیت بالاتری برخوردارند؛ زیرا دادههای حساس در ابرهای خصوصی در دسترس نیستند و ارائه دهنده خدمات کمک میکند تا از احتمال نقض این دادهها جلوگیری شود.
مبتنی بر امنیت ابری
همانطور که پیشتر اشاره شده، ERP های مبتنی بر امنیت ابری نسبت به دیگر ERP ها ایمنتر هستند زیرا از محیط میزبانی امنتری بهره میبرند. با این حال، ERP های مبتنی بر ابر، مزایای بیشتری دارند و میتوانند تجارت شما را بهبود بخشند. فناوری ابری علاوه بر ذخیرهی مقدار زیادی داده، سرعت بالاتری نیز دارد که به شرکت فرصت میدهد تا روی تغییر شکل تمرکز کند. نمونههای Dynamics 365 مبتنی بر ابر توسط Azure که بستر خدمات وب مایکروسافت است، میزبانی میشوند. هدف آن، ساخت، استقرار، مدیریت و آزمایش برنامهها از مراکز داده مدیریت شده واقع در سراسر جهان است. در سال 2021، هنجار جدید ناشی از دورکاری بر محیط کار تأثیرگذار است. جدا از این ویژگیهای حساس ERP، برای تهیه نرمافزار ERP باید سوالات زیادی را مطرح کرد؛ بهعنوان مثال، سوالات مربوط به اتوماسیون نرمافزار و ویژگیهای اصلی.