
عوامل موثر در طراحی اپلیکیشن
طراحی اپلیکیشن یک امر بسیار مهم و حیاتی در کسبوکارهای امروزی محسوب میشود؛ اما کدام عواملی یک طراحی خوب را از یک طراحی بد متمایز میکند؟ اگرچه این سوال بسیار ساده به نظر میرسد، اما ذهن طراحان و توسعهدهندگان اپلیکیشن را برای چندین دهه به خود درگیر کرده است. هنگامیکه صحبت از طراحی اپلیکیشن تلفن همراه میشود، این سوال بسیار گیجکننده تر میشود. اما این نکته را باید مد نظر خود قرار دهید که با توجه به سرعت تکنولوژی در دنیای امروزی، شما باید در طراحی یک اپلیکیشن کاربردی و جذاب بسیار جدی عمل کنید. برای درک و دستیابی به این تعادل، باید به مهارت طراحی اپلیکیشن موبایل پرداخت. یک اپلیکیشن طراحی شده بر پایه اصول و قواعد طراحی، تعادل درست و بامفهومی را میان زیبایی شناسی و عملکرد ایجاد میکند. در این مقاله سعی شده است تا شش گام ساده و در عین حال موثر در طراحی اپلیکیشن تلفن همراه را به دقت بررسی کنیم:
پروژه خود را به کمک یک نمونه اول یا پروتوتایپ آغاز کنید
گاهی اوقات توسعهدهندگان اپلیکیشن تلفن همراه به دلیل عجله در توسعه اپلیکیشن و یا کمبود منابع زمانی کافی، از ارائه یک نمونه اولیه یا پروتوتایپ غفلت میکنند. برخلاف باور رایج میان برخی از توسعهدهندگان، یک نمونه اولیه نباید نمونهای کامل، زیبا و بدون نقص باشد. منظور از ارائه یک پروتوتایپ ساده، تشخیص جریان کاربری به کمک کاغذ و قلم است.
نکته: قبل از طراحی و اجرای نهایی پروژه خود در قالب اپلیکیشن، حتما باید نمونه اولیه یا پروتوتایپ خود را جهت بررسی و تست عملکرد اپلیکیشن نهایی ارائه دهید.
تاکید بر سادگی و مینیمالیسم
بسیاری از طراحان اپلیکیشن تمایل دارند تا از حد خود فراتر رفته و صفحه نمایش اپلیکیشن را با عناصر اضافه بیش از حد شلوغ کنند. اما واقعیت چیز دیگری است. واقعیت این است که کاربران واقعا به میزان زمان و تلاش شما در طراحی یک اپلیکیشن اهمیتی نمیدهند. تنها موردی که کاربران به آن اهمیت میدهند این است که اپلیکیشن ارائه شدهی شما چگونه میتواند زندگی آنها را آسانتر کند. در غیر این صورت، کاربران دلیلی برای مراجعه مجدد به اپلیکیشن شما ندارند و ممکن است آن را از صفحه نمایش خود پاک کنند. یک راهحل کاربردی و مناسب برای جذب کاربران، استفاده از طراحیهای مینیمال و در عین حال مفید است.
ابتدا درباره تلفن همراه فکر کنید
توسعهدهندگان و طراحان اپلیکیشن تلفن همراه، باید دربارهی دستگاههای تلفن همراه نیز بررسی لازم را بعمل آورند. ساخت اپلیکیشن به این نیست که چگونه عناصر وب سایت تلفن همراه خود را هوشمندانه در نظر بگیرید و آن را در یک اپلیکیشن شکل دهید. طراحان اپلیکیشن باید کلیه عناصر وب موبایل را هوشمندانه در نظر گرفته و آن را در یک اپلیکیشن شکل دهند. همچنین، طراحان اپلیکیشن تلفن همراه باید تفاوت میان وبسایتها، اپلیکیشنهای برنامهنویسی، سیستمهای عامل، جریان ناوبری و تعامل با کاربر را کاملا درک کنند.
حصول اطمینان از تجربه کاربری اپلیکیشن
کاربران امروزی برای دریافت محصولات و خدمات، باید سفر دیجیتالی را در اپلیکیشن خود طی کنند. کاربران میتوانند محصول خود را در یک دستگاه جستجو کرده و در یک دستگاه دیگر خریداری کنند. در چنین سناریویی، طراحی و ارائه یک تجربه کاربری ثابت در چندین دستگاه بسیار حیاتی است. اگر در ارائه تجربه کاربری، اجازه هرگونه ناهماهنگی را بدهید، ممکن است رقبا از شما پیشی گرفته و جایگاه خود را از دست دهید. اگر قصد دارید تا اپلیکیشن سازمانی خود را ارائه کنید، بهتر است تا یک پلتفرم توسعه سریع اپلیکیشن تلفن همراه مبتنی بر ابر را انتخاب کنید تا از ثبات و هماهنگی اجرا در چندین دستگاه مختلف مطمئن شوید.
اهمیت به جزئیات طراحی
گاهی اوقات این جزئیات هستند که باعث ایجاد تمایز میان اپلیکیشنها میشود. کاربران دیجیتالی امروزی آنقدر باهوش هستند که کیفیت خود را از بد به خوبی تشخیص میدهند. در دنیای دیجیتالی امروزی که تلفن همراه جزئی از زندگی کاربران شده است، ارائه تصاویر ضعیف در محتوای اپلیکیشن باعث دلسردی آنها میشود. بنابراین، باید حواستان به جزئیات ریز مانند لوگو، آیکون و رنگها باشد. لوگوها و طرحهای رنگی را انتخاب کنید که نشان دهنده برند شما باشند و باعث ایجاد تمایز شود. همچنین از بهترین روشها در فاصلهگذاری و تایپوگرافی برای ارائه یک تجربه کاربری بهتر استفاده کنید.
نصف یک صفحه نمایش Splash
وقتی کاربران ابتدا اپلیکیشن شما را باز میکنند، در حین راهاندازی مجبور میشوند به یک صفحه خالی خیره شوند. اگر این صفحه سفید و خالی بیش از حد طولانی شود، کاربر شما در حذف فوری اپلیکیشن تردید نخواهد کرد. حالا ارائه یک صفحه نمایش بامزه در حین آپلود اپلیکیشن، میتواند آنها را مشغول میکند. بنابراین، وقتی شروع به ایجاد طراحی اپلیکیشن میکنید، این جزئیات کلیدی را فراموش نکنید.