سیستم‌های ERP چگونه کار می‌کنند؟

سیستم‌های ERP چگونه کار می‌کنند؟

در این مقاله قصد داریم ابتدا شما را با سیستم‌های ERP آشنا کرده و سپس نحوه عملکرد و تاثیر آن‌ها را بر سازمان، شرح دهیم. با ما همراه شوید.

ERP چیست و سیستم ERP چگونه در یک سازمان کار می‌کند؟

ERP مخفف عبارت Enterprise Resource Planning و ابزاری قدرتمند و کلیدی برای مدیریت کسب‌وکارها است، که می‌تواند فرایندهای سازمانی را تسهیل و خودکار کند.

در هنگام استقرار سیستم ERP می‌توانید تمام دپارتمان‌ها را با عملکردی مستقل لحاظ کنید، ناهماهنگی‌ها را کاهش دهید و موجب بالا رفتن راندمان همکاری بین بخش‌های مختلف شوید. یک سیستم ERP مزایایی دارد که کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ می‌توانند توسط آن‌ها فرایندهای زمان‌بر را ساده و سریع کنند.

امروزه یکی از دغدغه‌های صاحبان مشاغل استفاده از Dynamics 365 Business Central است، که برای پیاده‌سازی درست آن به آشنایی با نحوه کارکرد ERP نیاز پیدا خواهید کرد.

سیستم برنامه‌ریزی منابع سازمانی (ERP)

به طور کلی می‌توان ERP را یک سیستم برای مدیریت پایگاه داده عظیمی از اطلاعات فرایندهای تجاری دانست. یک سیستم ERP می‌تواند فرایندهایی همچون منابع انسانی و حتی ارتباط با مشتریان را مدیریت کند. آن‌ها توسعه یافته‌اند تا کارهای دستی را به میزان قابل توجهی کاهش دهند و زمان شما را برای بهبود کارآیی آزاد بگذارند. ممکن است هنوز متوجه نشده باشید که چرا پیاده‌سازی Microsoft Dynamics 365 به پلتفرم ERP نیاز دارد.

 

نرم افزار ERP

 

توجیه منطقی ضرورت استفاده از سیستم ERP

سوال بزرگ این است که چرا به ERP نیاز دارید. فرض کنید زمان آن رسیده است که قدمی فراتر بگذارید و کسب‌وکار خود را گسترش دهید. توسعه به سرعت رخ می‌دهد، مشغله کاری تصمیم‌گیرندگان سازمان و پیچیدگی فرایندهای دستی و کاغذبازی‌ها، باعث گره افتادن در گردش کاری می‌شود.

به همین دلیل است که استفاده از اتوماسیون برای کنترل و مدیریت گردش کاری تبدیل به مزیت رقابتی شما نسبت به دیگر رقیبان می‌شود و موجب کاهش چشمگیری در هزینه‌های اداری و عملیاتی خواهد بود.

عملکرد سیستم‌های ERP به چه شکل است؟

نرم‌افزار ERP با بهره‌گیری از یک پایگاه داده، مسئولیت‌ها و وظایف پیش‌ پا افتاده افراد را کاهش می‌دهد و گردش کاری را ساده می‌کند. این سیستم داشبوردهایی دارد که به واسطه آن‌ها کاربران به داده‌های جمع‌آوری شده دسترسی دارند. همان‌طور که در مقالات پیشین اشاره شد، یکی از بهترین نمونه‌های ERP، محصول مایکروسافت با نام Dynamics 365 Business Central است.

به طور مثال، در بخش زنجیره تامین در ERP درخواست مشتری ثبت می‌شود و به طور خودکار اطلاعا‌ت به مرکز مربوطه منتقل و تکمیل می‌شود. بدون ERP دسترسی به داده‌ها دشوار است.

همچنین استفاده از ERP باعث می‌شود داده‌های واحدهای مختلف را در کل سازمان به اشتراک گذاشت و زمان برای هماهنگی‌های لازم در میان پرسنل کاهش می‌یابد.

جریان اطلاعات

با توجه به اینکه نرم‌افزار ERP حوزه‌های فراوانی در سازمان همچون فروش، خرید، تولید، موجودی و غیره را در بر می‌گیرد، می‌تواند باعث شود که به پتانسیل واقعی کسب‌وکار خود پی ببرید و اطلاعات حیاتی را به بخش‌های مورد نیاز ارجاع دهید.

 

نرم افزار ERP

 

مزایای کسب‌وکارها همراه با ERP

در اینجا برخی از عوامل تاثیرگذاری یک سیستم ERP بر ارزش تجاری آورده شده است:

  • تمرکز بر تقویت ساختار IT خود و عملکرد آن
  • تعاملات قوی و ارتباطات انعطاف‌پذیر 
  • بهبود مدیریت ارتباط با مشتریان
  • بهبود فرایند زمان‌بندی و گزارش‌دهی
  • قابلیت مقیاس‌پذیری برای گسترش و توسعه
  • حفظ امنیت داده‌ها
  • استانداردسازی فرایندهای کسب‌وکار

استقرار ERP

سیستم ERP بسته به شرکت ارائه‌کننده، می‌تواند به صورت نصب شده بر روی کامپیوترها مورد استفاده قرار گیرد، یا روی سرورهای سازمان شما راه‌اندازی و اجرا شود، همچنین می‌توانید همزمان از هر دو روش نصبی و سروری نیز استفاده کنید.

نسخه ERP مبتنی بر فضای ابری از طریق وب مورد استفاده قرار می‌گیرد و کاربران می‌توانند فقط با اتصال به اینترنت، از هر کجا و در هر زمان، به آن دست یابند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

021-22130288 021-26741787

برای ارتباط با ما می توانید از طریق فرم تماس در صفحه زیر اقدام نمایید.

تماس با ما